Melanotan

Melanotan 2 injecties, wat is het? En wat weten we erover? Bij veel mensen is het middel melanotan niet meer weg te denken uit hun leven. Het zogenoemde bruiningshormoon m2 (Melanotan 2) is een hormoon wat ervoor zorgt dat het lichaam pigmentcellen produceert. Deze zorgen ervoor dat de huid veel sneller brui worden, maar ook dat het lichaam beter bestemd is tegen de schadelijke uva en uvb stralingen! Melanotan is op dit moment gedeeltelijk legaal, de eerste versie is goedgekeurd binnen de Nederlandse wetten.

Melanotan voor medische doeleindenmelanotan 2

De oorsprong van melanotan is voor medische doeleinden, het is ontwikkeld voor mensen die erg kwetsbaar zijn tegen zonlicht en zonnestralen en onder andere zonneallergie of andere huidaandoeningen hebben. Denk hierbij aan mensen met een pigment afwijkende aandoening (vitiligo) of erythropoetische protoporfyrie (overgevoeligheid voor zonlicht). Maar ook is melanotan ontwikkeld om het aantal mensen wat huidkanker krijgt, te verminderen. Doordat mensen dus niet meer verbranden in de zon door melanotan, en weerbaarder zijn tegen zonnestralen, zou dit theoretisch gezien kunnen leiden tot het verminderen van de kans op huidkanker. Ook is melanotan populair onder mensen die wel graag bruiner willen zijn, maar niet uren willen bakken in de hete zon. Dankzij mela is het mogelijk om het hele jaar door gebruind te zijn. Een middel voor zowel beaty liefhebbers alsook mensen die graag de zomer door willen komen en daarbij niet willen verbranden.

Bijwerkingen

Een bijwerking van melanotan is dat de eetlust zou kunnen verminderen, lichte hoofdpijn en een blozend gevoel. Voor de mannen kan er na de injectie een erectie ontstaan. Nauwkeurig zetten op tijdstippen dat je niet meer naar buiten hoeft kan handig zijn.

Bruin worden zonder zon

Samengevat kan melanotan dus gebruikt worden voor mensen die een zeer lichte huid hebben en daardoor of nooit bruin worden, of zon gerelateerde klachten of aandoeningen hebben. Een tweede mogelijkheid is om melanotan te gebruiken als je graag een mooie bruine kleur wilt hebben, in een korte periode, zonder in de zon te liggen.